Een duurzame toekomst voor Green Park Aalsmeer

woensdag 15 mei 2024

Als iemand kan vertellen over hoe Green Park Aalsmeer steeds duurzamer wordt, dan is het Ballast Nedam. Sinds 2007 zijn zij betrokken bij de herontwikkeling van dit gebied tot een duurzaam bedrijventerrein. Zo zorgt Ballast Nedam met Arcadis en GPAG voor het opleveren van schone bouwgrond, nieuwe wegen, rotondes, watergangen en waterberging, inrichting van openbaar gebied en nog veel meer. Thomas Snelderwaard – projectleider – en Herman Haaksema – operationeel bedrijfsleider- vertellen wat zij doen voor het verduurzamen van Green Park Aalsmeer.

Wat doen jullie in Green Park naast aanleg van asfaltwegen nog meer?

Thomas: “Rioleringen, beschoeiingen en duikers en rotondes aanleggen. Zoals de rotondes op de Middenweg en de rotonde bij de Molenvlietweg en de Aalsmeerderweg. Hier zijn we bezig met het voorbereiden van de onderlagen als toekomstige fundering. En dat is best ingewikkeld. Want het is natuurlijk naast en op een oude veendijk. Hierdoor moeten we langzaam ophogen. En zorgen voor licht ophoogmateriaal zodat de veengrond niet bezwijkt. We gebruiken hiervoor IJslands BIMS. Een vulkanisch gesteente uit IJsland.”

Herman: “Daarnaast doen we de grondsanering in Green Park. Op voormalige, intensief gebruikte bedrijventerreinen in Nederland zitten vaak stoffen in de grond die er niet thuishoren. Vroeger dacht men anders over middelen. Zoals asbest en ook teer en andere oliehoudende producten en zware metalen. Daarom wordt in ons land veel gedaan aan grondsanering. Door stoffen die er niet in thuis horen te verwijderen, vervuilde grond af te voeren en schone, nieuwe grond terug te brengen. Gemeente Aalsmeer en Uithoorn hebben een hele goede keuze gemaakt om dit gebied zorgvuldig te laten saneren zodat er schone grond achterblijft. Daarmee laat je écht een duurzaam visitekaartje achter voor de toekomst.”

Thomas: “En na sanering brengen we riolering aan en zorgen we voor wateropvang. Op die manier dragen we bij aan een klimaatbestendig bedrijventerrein.”

>> Lees het hele artikel

« Terug

Agenda

Geen agenda items beschikbaar

Over Green Park Aalsmeer

Vereniging Parkmanagement Green Park is gelegen in Aalsmeer. In 2008 is de Vereniging Parkmanagement Green Park Aalsmeer opgericht met een vertegenwoordiging vanuit de gevestigde bedrijven.